söndag 10 september 2017

Morotskaka

Väääääääääääärldens godaste morotskaka enligt min son! Så saftig och med ett tjock fluffigt täcke med syrlig frosting. Välkommen på fika!



2 ägg
2 dl socker
1 dl neutral olja
3 dl fint rivna morötter
2 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker

Topping:
100 gram smält smör
200 gram Philadelphia-ost
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
saft och skal från 1/2 citron

Garnering:
Valnötter

1. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner olja och morötter.
2. Blanda mjöl, bakpulver, kanel och vaniljsocker i en bunke. Rör ner i äggsmeten.
3. Häll smeten i en smord och bröad form.
4. Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen, cirka 40 minuter.
5. Tag ut kakan och låt svalna.
6. Blanda ost, smält smör, florsocker, vaniljsocker och saften och skalet från citronen. Bred över den kalla kakan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar