tisdag 27 september 2016

Knäckig äppelpaj med kokos

Härliga äppeltider! Varför inte baka en äppelpaj med ett knäckigt smuldegstäcke smaksatt med kokos.



4-5 äpplen
1 msk rörsocker
1 tsk kanel
100 gram smör
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl socker
1 dl kokos
1 dl havregryn

1. Skala äpplena, ta bort kärnhuset och skär i skivor.
2. Blanda de torra ingredienserna till smuldegen i en bunke. Tillsätt smöret i tunna skivor. Smeten ska vara grynig och smulig.
3. Täck botten av en pajform med äppleskivor. Strö över socker och kanel.
4. Smula över smuldegen.
5. Baka kakan i 175 grader i cirka 35 minuter tills täcket fått en gyllene färg.

Låt svalna något och servera med en god vaniljsås eller en klick vaniljglass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar