Soltorkade tomater, vitlök, basilika och pinjenötter ger torsken en touch av Medelhav i denna superenkla rätt. Nyttig, snygg och god!
600 gram torskfilé
50 gram soltorkade tomater i olja
4 färska tomater
2 vitlöksklyftor
Färsk basilika
Flingsalt, svartpeppar, fiskkrydda
Tillbehör:
Lättkokta haricots vertes med rostade pinjenötter
Tillbehör:
Lättkokta haricots vertes med rostade pinjenötter
1. Salta och krydda filéerna och lägg över i en smord ugnsfast form.
2. Hacka de soltorkade tomaterna och lägg ovanpå fisken.
3. Dela tomaterna och lägg bredvid fisken i formen.
4. Skala och skär vitlöken i tunna skivor.
5. Salta och peppra tomaterna och lägg på vitlöken.
6. Baka i ugnen på 225 grader 15-20 minuter.
7. Garnera med färska basilikablad.
Vintips
Testa gärna en Chardonnay till denna Medelhavsfisk.
Ett riktigt gott och prisvärt sådant är Simonsig Chardonnay från Sydafrika (2032). Endast 91 riksdaler.
Mycket fruktig smak med fatkaraktär, inslag av ananas, röda äpplen, mango, vanilj , nötter och apelsin.
Mycket fruktig smak med fatkaraktär, inslag av ananas, röda äpplen, mango, vanilj , nötter och apelsin.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar