lördag 7 april 2012

Torskrygg med skirat smör och pepparrot

Det här är faktiskt en av mina absoluta favoriträtter - så enkla rena smaker och så väldigt gott!



4 pers

800 gram torskrygg eller torskfilé
Santa Maria Seafood and Fish
1 kg potatis
150 gram smör
300 gram färsk pepparrot
1 citron
Kokt sparris eller annan grönsak till servering

1. Lägg torsken i en ugnssäker form, krydda med en god fiskkrydda och slå litet vatten runt fisken. Baka fisken på 150-175 grader tills köttet är vitt och fast.
2. Koka under tiden potatis och koka eller grilla sparris eller haricots vertes.
3. Riv pepparroten.
4. Smält smöret försiktigt och häll sedan över i en kanna eller skål så att restprodukterna lägger sig på bottnen. Häll därefter av den klara delen av smöret, det är detta som blir skirat smör och det som ska användas.
5. Lägg upp grönsakerna och fisken på varma tallrikar. Servera med kokt (pressad) potatis, grönsaker, det skirade smöret och en citronklyfta.

Vintips
Till denna rätt passar ett vin med frisk fruktsyra. Kan rekommendera ett mycket prisvärt Chardonnay-vin, Vicar's Choice Barrel Fermented, 2009 från Nya Zeeland. Endast 89 kr på Systembolaget, som hittat! Vinet har toner av gula frukter, citrus, vanilj och nötter.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar