söndag 21 november 2021

Pepparkaksbiscotti / Pepparkaksskorpor med apelsin

Ett supergott tilltugg till glöggen eller till kaffet är dessa pepparkaksbiscotti med smak av apelsin. De passade perfekt ihop med årets glögg från Blossa som ju bland annat har smak av just apelsin.





100 gram rumsvarmt smör
2 dl socker
3 ägg
7 dl vetemjöl
1 paket Santa Maria pepparkakskrydda med apelsin
3 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
Mandelspån

Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget.
Blanda de torra ingredienserna och rör ned i smeten.
Ta upp och knåda ihop till en slät deg.
Dela degen i tre lika stora delar. Rulla ut till längder och lägg på bakpapperklädd plåt. Platta till längderna en aning på plåten.
Strö över mandelspån,
Grädda i 175 grader varm ugn i 15 minuter.
Slå av ugnen och ta ut plåten. Skär längderna i 2 cm breda bitar med vass kniv.
Ställ tillbaka plåten i ugnen och låt skorporna torka medan ugnen svalnar.

Förvaras torrt.


1 kommentar: