onsdag 26 juni 2013

Ugnsrostad färskpotatis med honung och balsamvinäger

Riktig sommarmat! Den här goda ugnsrostade potatisen passar utmärkt till grillat kött, men även till lax och kyckling. Idag serverade vi potatisen till vitlöks- och citronmarinerade lammkotletter med tzatziki tomat- och fetaostsallad samt grillad sparris.



4 pers

1 kg färskpotatis
3 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
1 msk flytande honung
1-2 vitlöksklyftor
Flingsalt, svartpeppar
Gräslök (alt rödlök)

1. Tvätta och borsta potatisen. Dela i halvor om de är stora.
2. Blanda ihop olja, balsamvinäger, honung, pressad vitlök och kryddor.
3. Lägg potatisen i en plastpåse. Häll i marinaden och blanda runt ordentligt så att all potatis får del av den goda blandningen.
4. Häll ut potatisen på en plåt med bakplåtspapper. Ugnsrosta på 200 grader tills potatisen får fin färg och känns mjuk. Det bör ta cirka 35-45 minuter. Rör om några gånger under tiden.
5. Häll upp i en skål, strö över flingsalt och klippt gräslök (alternativt finhackad rödlök).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar