söndag 12 juli 2015

Superfood chokladbollar

Nyttiga och goda chokladbollar, finns det? Absolut! Testa dessa godingar fyllda med massor av nyttigheter. Helt glutenfria dessutom. Man kan tillsätta kokossocker om man vill ha mer sötma i bollarna.


15-20 bollar beroende på storlek

2 dl osaltade cashewnötter
1 1/2 dl mandelmjöl
2 dl torkade aprikoser
1/2 dl torkade gojibär
2-3 msk kakao av god kvalitet
3 msk espresso
Yttepytte-lite vaniljpulver (kan uteslutas)
Kokosflingor

Mixa nötter, mandelmjöl, aprikoser och gojibär i en mixer.
Tillsätt espresso, kakao och vaniljpulver. Mixa en kort stund till. Smeten ska vara lite grov och klibbig.
Forma bollar och rulla i kokos. 
Förvara i en burk med tätslutande lock i kylskåp.

Njuuuut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar