lördag 12 september 2015

Björnbärspaj med knäckigt täcke och vit choklad

Efter en tur i skogen kom vi hem med massor av björnbär så jag experimenterade fram en paj av sådant vi hade hemma i skafferiet. Det knäckiga täcket med bland annat vit choklad blev riktigt lyckat!



2-3 dl björnbär
2 msk potatismjöl
2 msk rörsocker

100 gram smör
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl havregryn
1/2 dl strösocker
1/2 dl rörsocker
100 gram vit choklad

Rensa björnbären och lägg dem i botten på en pajform. Rör ihop potatismjöl och rörsocker och strö över björnbären.
Grovhacka den vita chokladen. Jag hade ganska stora bitar.
Nyp ihop smör, mjöl, havregryn och socker till en smulig massa.
Blanda försiktigt i chokladen.
Fördela blandningen över björnbären och baka i ugnen på 175 grader cirka 25 minuter tills täcket fått en fin gyllene färg.

Garnera med några färska björnbär och lite citornmeliss. Servera med en klick vaniljsås, en god glass, vispgrädde eller vad du tycker bäst om!


2 kommentarer:

  1. Fantastiskt god paj, tack för receptet!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh vad roligt att höra att du gillade pajen! Måste baka den själv mycket snart känner jag...

      Radera